torstai 4. tammikuuta 2018

Unohtuneita aiheita

Joskus suunnittelen blogimerkinnän aiheita etukäteen. Mitä kaikkea voisi käsitellä, mistä kirjoittaa jne. Jostain kumman syystä joskus aihe livahtaa mielestä juuri kun aloittaa blogimerkinnän kirjoittamisen.

Paristot
Sain paristo-idean vietyäni käytettyjä pattereita kierrätykseen. Kuinka moni paristo on todella tyhjä, käyttökelvoton?

Itsellä on yleismittari, jolla voi mitata mm. jännitteet (voltit) ja virrat (ampeerit). Tapana on tarkistaa paristoista voltit ennen lopullista poisvientiä. Tavallisessa AA- ja AAA-sormiparistoissa on 1.5 voltin jännite, täysin uusissa 1.6V (tehtaalta lähtiessä hieman enemmän, säilytyksen aikana varaus pikkuhiljaa katoaa). Jos voltteja on jäljellä vielä 1.4, on paristo vielä käyttökelpoinen.

Laitteissa on vähintään kaksi paristoa. Pari kertaa olen törmännyt tilanteeseen, jossa toisessa paristossa on vähemmän voltteja kuin toisessa. Riittää kun vaihtaa huonomman pois. Eli molemmat paristot vaihdettaessa toinen turhaan roskiin.

Huom! Paristoilla käsittääkseni on taipumus tasapainottaa energiajuttujaan, huonommasta parempaan tjsp. Eli paristojen tulisi olla ominaisuuksiltaan samanlaisia samassa kojeessa, ei suuria eroja volttimäärissä jne.

Vaalit
Keväällä 2018 järjestetään presidentinvaalit. Aiheesta on pitänyt mainita jo aikaa sitten, mutta en koskaan ole muistanut aihetta ottaa esille. No olen minä kait kerran maininnut vaalit tämän talven aikana: ehdokas Haavisto heitti dj-keikan tapaninpäivänä sodankyläläisessä diskossa.

Alkujaan pressanvaaleista piti mainita silloin kun maistraatista tuli äänestyslipareet. Ja tästäkin on jo aikaa.

Knoppitieto/linkkivinkki
DeathList on sivusto, jossa julkaistaan tänä vuonna tod.näk. kuolevista ihmisistä/julkkiksista.
Erikoinen kuvaus prinssillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti