sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Oletko varautunut?

Luin uutista Kainuun sähkökatkoksista ja miten tulisi varautua pitempiaikaiseen hätätilanteeseen. Jokaisesta taloudesta tulisi löytyä n. viikon tarpeita vastaava määrä tarvikkeita (ruoka, vesi, radio, paristot jne). Tästä käytetään termiä hätä- tai kotivara. Jostain syystä ensimmäinen reaktio oli tarkistaa puhelin, onko akkua kuinka paljon jäljellä.

Löytyykö kotoa kaikkea tarpeellista esim. pitempää sähkökatkoa varten? Hetken mietittyäni voisin väittää löytäväni kaiken tarpeellisen parin päivän katkon varalta. Kotona on puulämmitteinen leivinuuni, paristoja ja radio löytyy, ruokaa ja juotavaa on. Ainoa ongelma lienee ruuan säilyvyys. Mutta ruuat voi säilöä hätätapauksessa ulos (kylmää kun on). Oikeastaan ruuan valmistus saattaa olla haastavampaa...

Knoppitiedot ja termit
Survivalistit ovat henkilöitä, jotka ovat ottaneet asiakseen, no selviytymisen. Voiko sanoa, että ovat varautuneet täydellisesti mahdollisen yhteiskunnan luhistumisen jälkeiseen aikaan...

Selviytymispakkaus (survival kit) on nimensä mukaan kopakti pakkaus, joka sisältää tarpeellisen välineistön selviytymiseen. Tulentekovälineet, veitsi, ea-tarvikkeita... Niin juu, kun mainittiin. Ei varsinainen ensiapupakkaus, vaikka ea-tarvikkeita olisikin selviytymispakkauksessa.

Linkit
Suomalainen survivalisti ei rakenna bunkkeria, Yle 28.5.2013


PS.
Tilastoissa pitkästä aikaa jonkinlainen piikki. Ihmetys suuri, miksi yli 60 kävijän piikki, kun normaalisti kävijämäärä nakuttaa tasaiseen 10-15 käynnin tahtia... Onko syy idässä vai lännessä? Venäjältä katsojia lähes 70, samaten Yhdysvalloista (kk-jaksolla).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti