perjantai 1. joulukuuta 2017

Uutisvirrasta poimittua

Selaillessani uutisia juolahti mieleen kerätä mielenkiintoisimpia uutisia yhteen merkintään. Mielenkiintoisia? Ainakin herätti jonkinlaisen ahaa- tai höh-reaktion...

Huippuhinnalla huudettu puolustusvoimien luola Rovaniemellä menossa kullan säilytykseen, Yle 30.11.2017
Puolustusvoimat möi Rovaniemellä sijaitsevan kiinteistönsä. Ensimmäinen reaktio uudesta käyttötarkoituksesta: Nythän kaikki tietää missä kultaa säilytetään, varkaiden unelmatieto.

Tänään on viimeinen hetki vaihtaa talvirenkaat, Yle 30.11.2017
Tuota, tuota... Suomi on pitkä maa, ja kaikki muut perinteiset mantrat. Mutta kuka ajelee enää tässä vaiheessa kesärenkailla?! Täällä Lapissa on saanut ajaa talvirenkailla (ja -kelissä) varmaan jo pari kuukautta. Itellä ei tulis mieleenkään ajella kesärenkailla tähän aikaan vuodesta.

Renkaista kun puhe: Käsivarressa länsirajalla ollaan turhautuneita pääasiassa raskaanliikenteen toilailuun (Yle 1 ja 2). Rekat ajavat miten sattuu, yleensä kesäkelille tarkoitetuilla renkailla. Ja sitten ollaan ojassa ja tie poikki...

Rovaniemen teatterissa eletään hektisiä aikoja. Uutisten mukaan (Yle, Ilttis) Kari Väänänen on riitautunut teatterin johtoon kuuluneen jäsenen kanssa. Väänänen aikoo erota, jos muutoksia ei tehdä tapahtuneen johdosta.

Sodankylässä, tai oikeastaan Luostolla on järjestetty klassisen musiikin tapahtumaa (Luosto Classic) vuosien ajan. Tapahtuman rahoituksesta on kiistelty lie kuinka kauan. Viime kesänä kunnan tuki oli osittain katkolla, uutisen mukaan tulevasta(kaan) rahoituksesta ei ole varmuutta.

Lopuksi pieni jouluinen visa: Palaako Gävlen olkipukki tänä vuonna? Ilttiksen mukaan olkipukki on edellisen 50 vuoden aikana säilynyt 15 kertaa joulunpyhien yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti