perjantai 22. joulukuuta 2017

Joulupuu on jo rakennettu

Unohtui pari juttua mainita edellisestä postauksesta, joten pistetääs tähän merkintään unohdetut aiheet...

Kuten varmaan jokaisessa kunnassa ja kaupungissa, on Sodankylän keskustassa joulukuusi. Joka vuosi keskustan liikenneympyrään pystytetään kuusi, joka koristellaan asianomaisin koristein (valot). Tänä vuonna kuusi sai Suomi100-teemaan sopivat sinivalkoiset valot. Täysin tasasesti eivät valot menneet, mutta ajatushan se tärkein. Sosiaalista mediaa seuranneena huomasin, ettei valot kelvanneet kaikille. Perfektionisteille käy vain luotisuorat ja tasaväliset linjat? Mutta hei, pitäähän sitä nyt joskus päässä valittamaan.

Tässä jokin aika sitten olivat valot kadonneet kuusesta. Ilmeisesti viikonloppuna yön pimeinä tunteina joku oli käynyt räpeltämässä valot pois. Hasardi paikka sinänsä. Nimittäin kolmen baarin lähettyvillä, joten mikä ihme se nyt ois... En olis itse valottomuutta huomannut, jollei asiasta olis mainittu somessa.

Valot saatiin kyllä takaisin. Tosin ei kaksi- vaan yksivärisin valoketjuin.

Pitäiskö muuten perinteeksi ottaa nuo katoavat valot? Onhan Gävlelläkin palava olkipukki. Ei ole vielä tänä vuonna palanut maan tasalle.

Heh, kielellinen twisti ja puujalkavitsi: Taikurilkatemppu - pukki paloi poroksi...

Ärsytys! Lähdin lunastamaan viimevuotisen joululahja-arvan, vihdoin ja viimein, kun eteen sattui vanhempi pariskunta. Hermot meinasi mennä! Rouva ei tiennyt mitä ostaa, herra ei meinannut kuulla mitä ostaa. Pitääkö se vasta kassalla alkaa selvittämään/soittamaan onko oikea lahjakortti oikeaan pelikonsoliin?! Ja jono takana kasvaa ja kasvaa ja kasvaa ja.... Voinen siis antaa ohjeen: Tiedä mitä olet ostamassa, älä ala arpomaan (jos et osta arpoja). Jos et edelleenkään tiedä mitä ostaa, anna lahja rahana!

PS.
Jouluvaloista vielä. Keskustan lyhtypylväisiin on kiinnitetty joulu- ja talviaiheiset koristelut. Syttyvät pimeään aikaan. Tai ainakin pitäis. Osa koristeista nimittäin ei pala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti