lauantai 11. marraskuuta 2017

Päivämääriä ja postikortteja

Päivämääräerikoisuuksia: tänään on 11.11. Päivämäärässä, tai itse päivässäkään, ei ole kait mitään erikoista. Toistuu vuodesta toiseen, samalla paikalla aina ja ikuisesti. Erikoisemman päivästä tekee, kun se osuu vuoteen, joka päättyy samaan numeropariin 11. Viimeksi näin oli kuusi vuotta sitten, vuonna 2011.

Facebook muistelee silloin tällöin vanhoja ja menneitä. Taitaa olla Tänä päivänä -osio, taitaa silloin tällöin putkahtaa myös ilmoituksiinkin viesti Sinulla on muistoja... -alkusanoilla. Tänään(kin) FB muistutteli menneistä merkinnöistä, josta bongasin erikoispäivämäärän...

Milloinkahan on seuraava erikoispäivä? Saattaa mennä tovi. Edellinen päivämäärä oli nejä vuotta sitten (mm. 3.1.13). Erään Ylen artikkelin mukaan seuraava päivä olisi tuhannen vuoden päästä. Ei taida toimittajalla olla matematiikka hallussa, sillä seuraava 01.01.01-päivämäärä on vajaan sadan vuoden päästä vuonna 2101. Nimittäin jos tuijotetaan kahta viimeistä numeroa, niin nehän toistuu 100 vuoden välein.

Sosiaalisesta mediasta bongasin erään eteläsuomalaisen koulun FB-päivityksen. Keräävät eri paikkakuntien maisemakortteja. Pitäisikö osallistua ja lähettää postikortti?

Käväsin perjantaina pikaisesti kirjastossa. Mukaan tarttui niin kirja kuin leffa. Agneta Pleijelin Tuulentarkkaaja, jonka luin viimeksi varmaan yli 10 vuotta sitten opiskellessani Rovaniemellä. Ja silloinkin pätkissä. Kävin nimittäin silloin tällöin Hemmingways-pubissa, jossa on yksi seinä täynnä kirjoja. Jos ei ollut päivän aviiseja tarjolla luettavaksi, nappasin hyllystä kirjan. Meniköhän pari vuotta, että sain luettua opuksen? Ei siinä kovin montaa kappaletta ehtinyt lukea parin tuopin aikana. Ja vietrailutahti Hemmingwayssä oli tyyliin pari kertaa kuukaudessa...

Tosiaan, kirjastosta tarttui mukaan myös leffa, Mary Shelleyn Frankestein. Vois katsoa sen jossain vaiheessa.

Kuulunee Bram Stokkerin Drakulan ja Veren vankien kanssa klassikkoteoksiin, niin elokuvina kuin kirjoinakin. Jos jostain löytyy, niin ovat must-ostoksia jotka aion hankkia kokoelmiini. Veren vangit kuuluukin jo kokoelmiin, mutta muut puuttuu vielä.

Linkit
Erikoisia ja hauskoja tapahtumia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti