maanantai 6. marraskuuta 2017

Linkkivinkki: Sarjakuvia

Olenkohan tehnyt linkkivinkki-postausta sarjakuvista? Huono muisti... Ja laiskuus iski, en jaksa tarkistaa asiaa. Oli niin tai näin, ajattelin listata lukemiani (netti)sarjakuvia.

Luen yleensä Hesarin sarjakuvat (Fingerpori, Viivi ja Wagner, WuMo jne). Voiko sanoa perinteiset printtimedian tuotokset? Vaikka lukisi ne netissä? Emmä tiedä... Hesarin sarjakuvista suurin osa on ilmestynyt vuosia, ellei peräti vuosikymmeniä ennen netin yleistymistä. Muiden lehtien sarjiksista mainittakoon Ilta-Sanomien sarjakuvat (Kamala luonto, Nemi, Dilbert). Harvemmin kuiten tulee luettua Ilttiksen sarjiksia.


Mummo

Nimensä mukaan vanhemman rouvan eli Mummon elämään ja tempauksiin keskittyvä sarjakuva. Nauruhermoja kutkuttava, omalla tavalla ajankohtainen, vaikkakin ei kovin usein ilmestyvä sarjis.

Julkaistu omien sivujen ja kirjan lisäksi myös mm. Seuran sivuilla.Musta hevonen + Lööperi

Pääosassa, jälleen kerran, nimensä mukaan Musta hevonen. Sanoilla leikittelyä, huomioita elämän pienistä nyansseista.

Lisäksi sivuilla ilmestyy myös Lauantai-Lööperi, joka hyödyntää uutisotsikoiden yllättävyyksiä. Yllättävyyksiä? No parempaa adjektiivia en keksinyt...


Milla Palomies (norpatti)

Kiroileva siili -sarjakuvista tutun piirtäjän päiväkirja(mainen) sarjakuva. Oman elämän kokemuksia, huomioita ympäröivästä maailmasta.

Scandinavia and the World

Pohjoismaita kuvaava sarjakuva, enemmän tai vähemmän stereotypioista ammentava ja ajankohtainen julkaisu. "A webcomic about the spirits of countries and how they interact", kuten sivuilla mainitaan. Erittäin osuva ja naurattava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti