keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Keskiviikon sekalaiset huomiot

Pitäisköhän pistää purkutalkoot pystyyn? Kyseessä ei toki ole vanhan vajan purku tai paljon parjattu normitalkoot. Kyseessä on linkkien karsiminen. Selailiin selaimen kirjanmerkkejä, huomasin linkkejä kertyneen huomattavan määrän. Olen kerännyt esimerkiksi Blogiaiheet-otsakkeen alle yli 100 linkkiä, joita olen jossain vaiheessa ajatellut hyödyntää nimensä mukaan blogiin kirjoittaessani. Joko kokonaan omana merkintänä (aihepostaus?) tai jossain merkinnässä nk. sivumainintana tai lisäinfona.

Harvemmin kuiten käyn linkkejä läpi, keskitetysti ja ajatuksen kanssa. Nyt kun aikaa on, niin vois pikkuhiljaa käydä läpi ja poistaa linkkejä.
Heitetääs muutama linkki, joille en ole keksinyt vielä käyttöä tai aihetta. Orpoja linkkejä ilman kontekstia...

Syndaktylia (WP)
Räpyläjalkaisuus/-kätisyys, yhteenkasvaneet sormet tai varpaat. Itselläni löytyy molemmista jaloista "räpylät", kaksi varvasta yhdessä ensimmäiseen niveleen asti.

30 faktaa, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi ikälopuksi (MN 11/2016)
Joskus iskee ikäkriisi. Kuis vanha mä nyt olinkaan? Onko siitä ja siitä tapahtumasta jo niin kauan? Välillä on piristävää lukea muistin virkistämiseksi näitä listauksia...

Hyvästi painetut katalogit? – Ensin menivät puhelinluettelot, nyt aikataulukirjat (Yle 5/2017)
Tämä linkki liittynee perinteisten painettujen puhelinluetteloiden poistumiseen, josta tein merkinnän. Hain nimittäin itselleni Lapin puhelinluettelon sen ilmestyttyä. Kaksin kappalein, toinen arkistoon ja toinen käyttöön. Miksiköhän tämäkin linkki on jäänyt pyörimään kirjanmerkkeihin?


Sivistyskodin statussymbolista vessapaperiksi – kuka enää huolii vanhoja kirjoja? (Yle 3/2017)
Älä heitä näitä tavaroita pois (HS)
Mitä tapahtuu vanhoille tavaroille ja kirjoille? Kierrätysteema on kait ollut mielessä jossain vaiheessa... Olenkohan jossain merkinnässä pohtinut mitä tehdä vanhoilla kirjoilla? Ilmeisesti olen ainakin suunnitellut laajempaa merkintää, sillä materiaali on kertynyt myös muistakin lähteistä. Instagramista nimittäin bongasin kirjankierrätysvinkin, josta otin kuvakaappauksenkin... Joku oli tehnyt kirjasta lampun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti