keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Ikäkriisiä pukkaa

Otsikosta huolimatta ei aivan kriisiä pukkaa, lähinnä ajan kulkuun liittyvien ilmiöiden ihmettelyä. Näistä 90-luku muistetaan ja 10 ysäriasiaa joita nykynuoriso ei tajua -tyylisiä artikkeleita lukiessa, muistellessa ja naureskellessa saa kummasti ajan kulumaan.

Surullisenkuuluisa kolmenkympin kriisi? Mene ja tiedä... Millä vuosikymmenellä elinkään -fiilis iski kirjastossa, kun olin palauttamassa lainaamiani leffoja. Tapani mukaan tarkistin onko kotelossa oikeat DVD-levyt, kun yht'äkkiä aloin pohtimaan onko leffat kelattu alkuun. Ei tarvi, koska levyjä ei tarvi kelata. VHS-kasetit pitää kyllä kelata alkuun. Ja kasettikoteloista löytyi lainausohjeet, joissa muistutettiin alkuunkelauksesta...
Tänään huomasin, etten ehkä ole pudonnut täysin nykyajan tv-tarjonnasta. Kiitos siskonlapsien (monikossa sisarustenlapset?). Siskontyttö (6v) katsoi tabletilta Ylen lastenohjelmia, tunnistin ohjelman Pipsa Possuksi. Miksi ihmeessä? Vuosiin en ole nähnyt yhtään Pikku Kakkosta, silti tiedän useamman lastenohjelman nimeltä. Aina joku on kinuamassa laittamaan koneelta jonkun ohjelman pyörimään.

Mitä vielä? Ei kait mitään tähellistä. Perjantaina taitaa olla jokin musajuttu Kitisenrannalla, jossa vois piipahtaa. Kitisenrannan koulusta mieleen: Vasantie koulun edustalla muuttuu yksisuuntaiseksi. Jeesiönrannan, ei kun Aleksanteri Kenan koulun sisäilmaongelmien vuoksi osa koululaisista muuti Kitisenrannalle. Tästä johtuen katu muuttuu 1-suuntaiseksi. Juuri kun tottunut ajamaan kyseistä katua kahteen suuntaan, niin avot...
Tuli tuossa mieleen eräs asia. Eräs päivä jo jonkin aikaa sitten värkkäsin kännykän kameralla. Kuvaan sattui mukaan viivakoodi. Huomasin kamerani/puhelimeni tunnistavan koodin, sillä kuvaan tuli teksti "Näytä tiedot". Onko muilla vastaavaa ominaisuutta? Mulla oli kyllä vähän aikaa puhelimessa tämä QR-lukija (lukee mm. näitä uusia neliönmallisia viivakoodijuttuja). En tiedä onko se jäänyt kummittelemaan, vai onko Android-käyttiksen kameroiden koodissa sisäänrakennettuna viivakoodin tunnistus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti