keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Keskiviikon sekalaiset

Josko pikainen blogipäivitys näin keskiviikon kunniaksi. Mielessä lähinnä uutiskatsaus-tyyppinen merkintä. Terrori-uutiset (Las Vegasin välikohtaus) jääkööt silti käsittelemättä.

Viime viikonloppuna vaihtui kuukausi, syyskuusta lokakuuhun. Illat pimenevät ja ilmat kylmenevät. Koko maassa on kylmää, uutisoi Yle, ei Lapissa pelkästään. Lämpimämmän takinkin kaivoin esiin kesäsäilöstä. Sateinen keli muuten. En taida edes muistaa milloin olisi ollut täysin pilvetön päivä.

Lähiaikoina on pari julkkista kuollut:
- Tom Petty, muusikko
- Antti Majalahti, näyttelijä
- Esko Riihelä, toimittaja

Tom Petty oli myös näyttelijä. Tosin muistan vain yhden roolin. The Postman -elokuvassa esitti erään kaupungin pormestaria. Esitti ilmeisesti tulevaisuuden itseään ("Aren't you the famous..." tjsp).

Mitä vielä? Elokuvista mieleen... Mielenkiintoinen artikkeli Molieren veljeksistä: 1422 elokuvaa, vain muutama hukassa. Osasta Lumierien kuvista koostettu pitempi kokonaisuus. Suurin osa, ellei peräti kaikki filmithän ovat alle viiden minuutin pituisia. Lumieren veljeksethän olivat ensimmäisiä liikkuvan kuvan (elokuva) tekijöitä ja kehittelijöitä.

Ja asiasta kukkalootaan ja lillukanvarsiin, eli hieman tulevaa. Perjantaina standup, pubivisa ja jamit. Hotelli Sodankylä on tainnut käyttää termiä superperjantai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti