lauantai 5. elokuuta 2017

Tynkäotsikko

En taaskaan keksinyt otsikko. Olenko mielikuvitukseton? Pitkästä aikaa muuten koneella, ainakin pari edellistä merkintää tehnyt mobiilisti eli kännykällä. Hieman salakavalasti, pikkuhiljaa olen siirtynyt käyttämään enemmän kännykkää ja kännykän aplikaatioita.

Asiaan! Elokuun eka viikko lähestyy loppua ja eka työviikko on takana. Tai no viikko ja viikko. Kuukauden eka päivä oli tiistai. Normi työviikko on viiden päivän pituinen. Mutta koska työt alkoivat kuun alusta, jäi eka viikko lyhyemmäksi eli neljän päivän työviikoksi. Mutta ei siinä mitään, ei valittamista.

Huomaa selvästi, että koko päivä töissä jalkeilla. Varsinkin ekan päivän jälkeen jalat ja selkä hieman kipeitä. Kyllä se siitä sitten tasottuu ajan mittaan, tottumuskysymys.

Parina päivänä on soinut nk. korvamato. Mielessä soi joku kappale. Itellä soi yleensä lyhyt pätkä, kertosäkeen melodia tms. Parina kertana olen sattunut kuulemaan puhelimen soittoäänen, joka on jäänyt soimaan mieleen. Eka oli Imperial march -biisi Star Wars -elokuvasarjasta. Toinen oli nk. Dollaritrilogiasta biisi... Se on muuten somessa pyörinyt video vanhan miehen soittamana. (YouTube taitaa käyttää suosituista videoista termiä/verbiä trendaava, perussana trendi.)

Tällä viikolla on vietetty Sompion suvi -tapahtumaa. Perjantaina töiden jälkeen kotimatkalla jäin seuraamaan vähäksi aikaa perinnekulkueen ryhmittäytymistä torille. Lähtöpaikka torilla ja kulkue kulki läpi kylän. Vähänlaisesti oli yleisöä lähtöpaikalla, syy lienee ajankohdassa. 15:30 ja suurin osa töissä? Huomiota herätti aasialainen kuvausryhmä, kuvasivat ja haastattelivat ihmisiä. Ilmeisesti japanilainen tv-kuvausryhmä... Lauantaina kelkkakisat, vesikrossit tarkemmin. En ole tainnut ikinä käydä. Enkä käy kyllä tänäkään vuonna. Liikaa väkeä, liikaa melua. Melu kyllä kuuluu kotiin asti, veden äärellä kun asuu niin äänikin kuuluu kauas.


Linkit
Riivaako sinua päähän soimaan jäänyt ärsyttävä biisi - Aivojen rakenne ratkaisee kehen korvamato iskee pahiten, Tekniikka ja talous
Tutkijat: Kolme tapaa karkottaa korvamato, Yle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti