maanantai 17. heinäkuuta 2017

Telemarkkinointi

Iltapäivällä sain puhelun. Jälleen kerran asialla oli puhelinkauppias. Tai no ei varsinainen kauppias, vaan gallub-puhelu. Uteli olenko valmis osallistumaan tulevaisuudessa erilaisiin kyselyihin. Kieltäydyin kohteliaasti tästä "kunniasta". Miksiköhän lupaili esimerkiksi leffalipuista? Kait net jonkinlaisena palkkiona olis. Mutta ei ole Sodankylässä ketjua, jossa voisi liput lunastaa. Lähin teatteriketju on Rovaniemellä (BioRex). Ja yleensä olen törmännyt ennemmin Finnkinon tarjontaan kuin muiden ketjujen palveluihin. Finnkinolla taas lähin teatteri taitaa olla Oulussa. Taitaa välimatkaa olla 350 kilometriä...

Viimeksi kun yrittivät houkutella gallub-osallistujalle, puhelun katkaisi myyjä ennen minua. Esitinköhän liian tiukkoja kysymyksiä? Paperista luki myyntipuhetta (kuulee muuten selvästi), esitteli että tulee s-postissa eri aiheista kyselyjä yms/jne/tjsp. Aloin kyselemään millaisia kysymyksiä mahdollisesti olisi tulossa, miltä tahoilta olisi tulossa ja vastaavaa, eipä operaattori osannut vastata. Ja aika äkkiä tämän jälkeen totesi puhelun olevan ohi ja löi luurin korvaan. Ei kysellyt yhteystietoja eikä muutakaan... Että sellanen tapaus. Ja sillä kertaa aloin jopa vakavissani harkitsemaan suostumista.

Mikä se virallinen termi on puhelimessa käytävälle kaupustelulle? Puhelinmyynti? Puhelinmarkkinointi? Telemarkkinointi? Omalla kohdalla puhelinmyynti-termi antaa hieman ristiriitainen vaikutelma: myydäänkö puhelimia vai myydäänkö puhelimen kautta.


Viime viikolla soi puhelin. Ei ollut kotimainen numero, vaan +44-alkuinen numero. Eli mediassa viime aikoina paljon varoiteltu numero. Olikohan Iso-Britannian puhelinkoodi? Suomen suuntanumerohan on +358. Onneksi olin juuri vasta lukenut uutisista noista +44 -numeroista. Jätin siis vastaamatta.

Harvoin vastaan tuntemattomiin numeroihin, oli numero näkyvissä tai ei. Yleensä soittaja nimittäin on juurikin puhelinkauppias. Jos on ollut tärkeää asiaa, niin yleensä tekstaria perään...

btw... Eikös ne viralliset numerot Suomessa ala yleensä numeroilla 020? Ainakin mulle kaikki 020-alkuisista numeroista soittaneet ovat olleet esimerkiksi Kelalta. Näihin numeroihin kyllä tulee vastattua poikkeuksetta.

Linkit
Toimi näin, jos saat epäilyttävän puhelun +44-alkuisesta numerosta, Aamulehti 27.6.2017
Suomalaisille hämäräsoittoja +44-numerosta – tartuimme luuriin ja yritimme soittaa takaisin, IS/DT 15.3.2017
Erikoinen kampanja hämmentää taas - poliisi varoittaa +44-alkuisista huijarinumeroista, IL 21.6.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti