keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Juhannusviikon höpinöitä

Mitä teet juhannuksena? Onko ohjelmaa aatoksi? Jos et tiedä mitä tekisit tai sää estää ulkoiluaktiviteetit, aina voi katsoa televisiota... Ja mulla ois tiedossa ohjelma, joka pelastaa varmasti tylsän illan: kolmetuntinen ohjelma kaupan kassahihnasta, ilman mainostaukoja! Hihna 247 tais olla projektin nimi.

En oiken osaa päättää miten suhtautua kyseiseen ohjelmaan. Onko se niin huono, että se on jo hyvä? Pohjanoteeraus vai kaikkien aikojen hittimenestys? Kuin katsoisi maalin kuivumista tai ruohon kasvamista? Onhan sitä tehty suuren suosion saanutta norppa-lähetystäkin (netissä tosin), niin miksei sitten tätäkin.

Tällä viikolla on tosiaan juhannus. Tänään keskiviikkona on tasauspäivä, taitaa olla vuoden pisin päivä. Perjantaina on aatto ja lauantaina on juhannuspäivä. Mitään sen kummempaa en ole viikonlopulle suunnitellut. Mutta sen näkee sitten, millainen keskikesän juhlasta tulee...

Sateita, pilvistä ja kylmää on säätiedotus luvannut tälle viikolle. Ei taida olla ainuttakaan päivää, jolloin lämpö nousis ees lähellekkään 20 astetta. Ei siinä mittään. Tais uutisen mukkaan pohjosessa peräti sattaa lunta tännään. Ja alkukuustahan net avas pariksi päiväksi laskettelurinteet ko maa oli vielä tarpeeksi lumessa.

Olikhan muuta? Kävin viime viikolla kirjastossa, mukaan tarttui Rovaniemen alueen murretta käsittelevä teos. Tänään kävin läpi kuva-arkistoa, kuvakaappauksissa otos Korundin Instagram-päivityksestä. Sama kirja komeili kuvassa. Mutta pääpointti oli murteessa. Murresanoista oli luotu jääkaappimagneetteja. Mielenkiintoeinen idea, ajattelin ehkä hankkia magneetin tai pari.

Kun murteesta puhe... Pitäiskö joskus paneutua asiaan tarkemmin? Mielenkiintoinen aihe.

Ei kait tässä muuta. Sunnuntaina loppui elokuvafestarit. Ilmaisnäytöksiä kävin festareilla katsomassa, muuta en sitten katsonutkaan. Lauantaina olisin halunnu katsoa Vesalan konsertin, mutta myöhäisen ajakohdan vuoksi jätin väliin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti