sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Juhannus 2017

Ehtisköhän tässä kirjotella merkintää? Pyykit pyörimässä, vartin päästä pitäs laittaa kuivumaan. Nykyisissä pesukoneissa on "munakello", joka näyttää pesuohjelman jäljellä olevan ajan. (Oman kokemuksen mukaan viiden minuutin tarkkuudella.) Ja viimeksi tarkistaessa aikaa oli jäljellä reilut parisenkymmentä minuuttia. Ei pitäis muuten kiireessä valita pesuohjelmaa. Mielestäni valitsin pikapesun (tunnin ohjelma), mutta epähuomiossa olinkin valinnut viereisen napin eli lisähuuhtelun. Nyt pyörii täys kahden tunnin ohjelma.

Mitä tein juhannuksena? Kaverin kanssa kävästiin mökkeilemässä. Kaverilla on mökki Rovaniemen puolella ja sinne siis suunnattiin perjantaina. Töihinhän sitä joutui, piti tunkata mökki vaateriin. Oli mökin takaosa painunut jonkinverran... Saatiin jonkinlaiseen malliin, ja loppuilta/alkuyö sitten menikin saunoessa ja ruokaillessa. Lauantai kävästiin kalastamassa, vieressä kun joki oli. Saalis jäi pienenlaiseksi, niin saaliin määrältään kuin kooltaankiin. Muutama pieni sintti, jotka päästettiin menemään. Termi taitaa olla catch and release, nappaa ja päästä. Itellä ei tainnut edes napata. Ei ainakaan rannalle asti tullu kalan kalaa. Ei se mitään, mato-onki ei ehkä kaikkein houkuttelevin kaloille.

Kotimatkalla pysähdyttiin kahvilla Käyrämön baarissa. Vai onko se virallisesti Käyrämön Keidas? Tottunut kutsumaan paikkaa Käyrämön baari -nimellä. Käyrämössä on mm. kiinalais-lappilainen fuusiokeittiö. Kotisivujen mukaan Suomen pohjoisin kiinalainen ravintola. Uutena ilmiönä Käyrämössä on pienenpieni kirjasto. Ovipielessä yksi kirjahylly, josta voi hakea (ja viedä?) kirjoja tarpeen mukaan. Huomasin asian jo toukokuussa, nyt tällä kertaa piti esitellä uutuus myös kaverille.

Taitaa olla suurin osa kuvista nk. maisemakuvausta. Yritin luontoa kuvata, mutta olosuhteet ja laitteisto ei ollut kaikkein parhain. Liian pilvistä tai liian aurinkoista, ja lisäksi suurin osa kuvista tuli otettua kameran kännykällä. Parista kuvasta kokeilin myös panoraama-versioita. Perisuomalainen vaatimattomuus (ja vähättely) iski, päätelkää itse onko onnistuneita vai ei.
Kyseessä taitaa olla
Little Free Library -järjestelmä

Aiemmin kuvattua
Tuli käytyä aiemmin katselemassa paikkoja myös kotipitäjässä, ei kovin kaukaa kotoa. Sama paikka, sama kamera, taitaa olla samat asetuksetkin. Hieman eri kulmasta kuvattu. Huomaa heti (luonnon)valaistuksen muuttumisen ja valon vaikutuksen kuvan laatuun/valaisuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti