maanantai 8. toukokuuta 2017

Uutiskatsaus Sodankylästä

Vois kenties koota Sodankylää koskevia uutisia. Jonkinlaisen uutiskatsauksen...

Uusi kylä Sodankylään? Suunnittelevat kylää, joka olisi ymmärtääkseni suurimmaksi osaksi omavarainen tjsp. Onnistuukohan? Itse olen hieman skeptinen. Suuri homma, työläs täysin tyhjästä tehdä uutta kylää. Kallis ainakin. Kehittäisivät olemassa olevia sivukyliä. Ainakin perusinfra (tiet, sähkö- ja vesilinja ym) olisi jo valmiina. Pääsis helpommalla ja halvemmalla?

Kunta myy ja rakentaa, eli pois turhaa ja tilalle uutta. Uusina rakennuksina ja samalla kalleimpina investoina sairaala ja jäähalli. Molemmat kymmeniä miljoonia... Luistelu ei oo mun juttu, viimeksi luistimilla käynyt varmaan peruskoulussa. Mutta lääkärille on aina asiaa. Ainakin labraan... Verikokeissa on pitäny rampata jos jonkilaisesta syystä, nyt matka pitenee ainakin kolmella kilometrillä. Nykyinen sairaala on n. kilometrin päässä.

Viikonloppuna bongattiin harvinainen lintu, kyseessä jäälokki. Tuulten mukana lennellyt arktisilta alueilta pohjoisesta.

Muut uutiset ja ilmiöt
Yle uutisoi eräästä Googleen liittyvästä ilmiöstä. Kyseessä on Minä olen [oma nimi] -käännöksiä. Lause isketään Google-kääntäjään ja katsotaan minkälainen käännöksestä tulee. Pitäiskö kokeilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti