maanantai 22. toukokuuta 2017

Reissua Rovaniemelle, teatteria ja mökkeilyä

Viikonloppuna käväistiin kaverin kanssa Rovaniemellä. Lauantaina läksimmä ja takas kotona sunnuntaina. Teatteriesitys muodostui lauantaipäivän pääagendaksi, matkan varrella bongailtiin nähtävyyksiä, niin luonto- kuin taidekohteita. Taiteeksi lasken erään kohteen, vaikka kaupalliseen markkinointiin valjastettukin.
Läksimme matkaan lauantaina puolenpäivän jälkeen. Kurvasimme Pyhä-Luoston kautta Kemijärvelle, piipahdimme kahvilla siellä asuvan ystävämme luona. Siiä jatkoimme kohti Rovaniemeä. Matkalla öysähdyimme Vikakönkäälle, koskipaikka jokusen kymmenen kilsan päässä Rovaniemi-citystä. Mukava paikka pysähtyä, näyttävä. Miksiköhän en ole aiemmin pysähtynyt paikalle? Kuiten vuosikymmenien ajan ohi ajanut useasti...

Oli muuten pari ihmistä laskemassa koskea, kun saavuimme Vikakönkäälle. Itse en kyllä uskaltais laskea koskea...
Rovaniemellä kohteena oli teatteri, esityksenä Emme maksa! Italiaan sijoittuva näytelmä, tasa- ja eriarvoisuus teemana tasolla tai toisella. Miksi maksaa tuotteista (yli)hintaa, joka rikastuttaa kauppiasta jne.
Teatterireissun jälkeen suuntasimme kaverin mökille. Välietappi, eli saunomista ja väli/iltapala kera nukkumapaikan. Paha vain, mökkitie ei ollut sula perille asti. Tämähän tietää vain yhtä asiaa: rämpimistä lumisessa ja paikoin kosteassa metikössä. Vieläkin paikat kipeänä!
Sunnuntaina suuntasimme kotia päin. Kotimatkalla pysähdyimme vielä pikaisesti Potkuriparkissa Raudanjoella. 4-tien varressa on yritys (kahvila, matkamuistoja jne), jonka pihalla on potkuri. Ei mikään tavallinen potkuri, vaan jättipotkuri. Istuinosa on miestä korkeammalla... Potkurin vieressä on Martta-niminen naishahmo. Pitihän tämä(kin) nähtävyys käydä kuvaamassa.

PS. Merkintä tehty mobiilisti eli kännykällä. Pahoittelen mahdollisia laatu- ja oikeinkirjoitusonkelmia. Kuviakin räpsin enemmän, mutta niitä lisää myöhemmin. Jahka olen saanut siirrettyä ne koneelle ja saanut ne muokattua sopiviksi...

2 kommenttia: