torstai 15. joulukuuta 2016

Pisteet: 37/40

Keskiviikkona 14.12. eli eilen järjestettiin LAO:n Sodankylän toimipisteessä nk. hygieniapassikoulutus ja siihen liittyvä tentti. Olikohan kurssi virallisemmin jokin hygieniaosaamiskoulutus? Kurssista ilmeisesti saa todistuksen ja sen hygirniapassin nimellä tunnetun läpyskän. Hygieniapassi taitaa olla pakollinen kaikkialla elintarvikealalla. Ai ainakin henkilöillä, jotka käsittelevät herkästi pilaantuvia (pakkaamattomia) tuotteita.

Kurssi alkoi 8:45, tentti oli neljän maissa ja kotona taisin olla vähän ennen viittä. Pitkä päivä siis... Onneksi ei tarvi toiste käydä (hyg.passi voimassa toistaiseksi eli ajasta ikuisuuteen). Osallistujia taisi mun lisäksi olla 7 kipaletta, ainoa mies opiskelijoista. Kurssin vetäjänä oli ravintolapuolen opettaja, joten painopiste oli enemmän sen mukainen. Suurimmalla osalla opiskelijoilla käsittääkseni taustalla siivousalan hommia. Ja itsellä sähkö- ja it-alan opiskeluita. Kaikenkirjavaa porukkaa siis.

Mitä kurssilla opiskeltiin, mitä asioita käytiin läpi? Mitä opin hygienia-alalta? Kaikkea ja en mitään erikoista. Mitä tauteja ja pöpöjä vaanii ja miten niiltä voi suojautua. Elintarvikkeiden säilytys- ja kypsennyslämpötiloja. Kaikkea siis löytyy.

Niin, pistemäärä... Tentissä oli 40 kysymystä, läpipääsyraja 34. Saamieni tietojeni mukaan mun pistemäärä olt 37/40 eli kolmeen kysymykseen olin vastannut väärin. Nyt odottelemaan sitä kirjallista dokumentaatiota...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti