lauantai 3. syyskuuta 2016

Perunannosto 2016

Syksy on tullut ja satokausi alkaa olemaan käsillä. Marjojen osalta taitaa olla pikkuhiljaa ohi, mutta vihannesmaalta satoa on vielä kerättävissä. Tänään päivän agenda oli perunoiden nosto. Pari laatikollista tuli niin pyöreää kuin puikulaakin.

Samalla tuli käännettyä komposti ja viime vuoden kompostin kärräsin perunamaahan. Käytössä on kaksi Lidlin nk. halpakompostia. Toiseen kerätään vuoden ajan kompostia, jonka käännän syksyllä jälkikompostoitumaan toiseen kompostoriin. Ja vanha/valmis kompostiaines siis perunamaahan...

Alussa mainitsin marjat. Näytti olevan kypsiä marjoja herukkapensaissa. Pensaat tosinei vielä "aikuisia", istutettu vasta toissakesänä. Kannattaako vielä panostaa niiden marjoihin?

Työt jatkuu vielä pari viikkoa Jyskissä. Tähän asti kalusteiden kokoamista. Ans kattoo mitä ens viikolla... Nimittäin kaupan liiketilan laajennuksen vuoksi remonttia ja uudelleensisustusta. Varmaan siihen liittyviä hommia.

Remppaan liittyen heräsi pari kysymystä. Rempparyhmässä on mukana ulkomaalaisia sähkäreitä. Itse sähköalaa opiskelleena mietin millainen koulutus heilläon. Ja onko sähkölaitteiden asennusoikeutta Suomessa (puhumattakaan muista lupa-asioista).

Samalla mietin näitä nk. tunnistekortteja henkilökortteja, josta pitäis selvitä työntekijän henkilöllisyys ja veronumero (työnantajan/yrityksen lisäksi). Näitä en tainnut huomata kenelläkään... Onko se pakollinen missä tilanteissa? Rakennustyömailla toki, mutta jos kyseessä on liikkeen uudelleensisustuksesta kyse?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti