keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Paikkakunnat ja nimet

Edellisestä merkinnästä tuli mieleen pari juttua mieleen. Koskien paikkakuntia, oikeastaan paikkojen nimiä. Kuinka monella paikalla on sama nimi?

Pappilanniemi
Sodankylässä sijaitsee Pappilanniemi. Alue on kahden joen risteyksessä ja paikka on saanut nimensä alueella sijaitsevasta pappilasta. (Ihanko totta, Sherlock?) Mukava niemenkärki, luontopolku ja tulistelupaikka. Mukava kävelyreitti ja rentouttava ympäristö. Pari kertaa olen googlettanut paikan nimeä, suurin osa tuloksista antaa jonkun paikan Etelä-Suomessa.

Esimerkkejä paikkakunnista:
- Sääksmäki (seurakunnan kurssikeskus?)
- Taipalsaari (asutuskeskus?)
- Valkeakoski (kurssikeskus)
- kylä Hattulassa

Jäämerentie (WP)
Lyhyesti ja ytimekkäästi: reitti Jäämeren rantaan. Aikoinaan Suomella oli pääsy Jäämerelle, ennen kuin osa maa-alueista siirtyi sattuneesta syystä Neuvostoliitolle. Jäämerentie käsittää Rovaniemi-Petsamo-välin, ja on nykyisen nk. 4-tien pohja. Sodankylässä eräs keskustan tien/kadun nimi on Jäämerentie, Rovaniemelläkin tietääkseni on vielä tien nimenä Jäämerentie.

Poromiehentie
Sodankylässä ja Rovaniemellä on samannimiset kadut.

Lammassaari (WP)
Rovaniemellä ja Sodankylässä on nimetty saari sanlailla. Lammassaari löytyy myös Torniosta ja Helsingistä. Onko joka paikkakunnalla saari, jossa on pidetty (tai pidetään) lampaita? Ja siitä sitten nimi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti