sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Lauantain toimintapäivä

WLAN-virheilmoitus
Pirukauta sentään tän tekniikan kanssa! WLANin kanssa ongelmia... Irrotin ulos lähtiessäni tietokoneet (ja muutaman muun IT-laitteen, eli TV:n) irti seinästä/verkosta, ettei mahdollisen ukonilman sattuessa laitteet kärähtäisi. Ei ehkä olis pitänyt. Ukkosta ei tänä päivänä ollutkaan (mutta mistä sitäkin tietää milloin paukahtaa). Tärkein, tai oikeastaan suurin päänvaiva syntyi laitteiden uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Nimittäin nettiin ei päässyt, ainakaan heti. Ja artikkelia kirjoittaessa ei pääse vielä(kään) kännykälläkään.

Käytössä on kiinteä netti, data kulkee vanhoja puhelinlankoja pitkin (eli nk. lankapuhelimen johtoja pitkin niin sanoakseni). Data kulkee johtoja pitkin aina WLAN-purkille asti, josta se jatkuu langattomasti mobiiliin laitteeseen (mm. kännykkä, tabletti ja kannettava tietokone). Itse pöytäkone on kiinni verkossa vielä langan avulla. Mutta! Tosiaan, jos en ole tietokoneen äärellä, on mobiililaitteeni yhteydessä nettiin WLANin kautta. Uudessa puhelimessa (Samsung) vikana on ollut WLANin toiminta! Löytää verkon, ottaa yhteyden purkkiin (onko se nyt langaton reititin virallisesti?), mutta itse nettiin se ei aina päästä! Ärsytys! Tätä ongelmaa esiintyy lähinnä silloin, kun WLAN-purkki uudelleenkäynnistetään tai kännykkä kytketään pitkästä aikaa koti-WLANiin... ÄRSYTYS! No ans kattoo sitten illan mittaan miten käy kännykän nettisurffailun kanssa.

Varsinainen blogimerkinnän tarkoitus ei ollut valittaa WLANin toiminnasta, vaan lähinnä kertoa päivän tapahtumista.

Tänään käväsin kaverin kanssa katsomassa jalkapalloa. Paikallisella palloseuralla (SoPa) oli ottelu, jonka kävimme katsomassa. Vastustajana taisi olla ToTa. Peli päättyi kotijoukkueen häviöön, ToTa sai pari maalia...

Jalkapallomatsin jälkeen kävimme toimittamassa kävimme toimittamassa vanhan pesukoneen SER-kierrätykseen. Kone hajosi keväällä, ei oikein pitänyt vesiä sisällä. Ilmeisesti halkeama jossain, ja pesuvesien tyhjäyksessä vedet meni viemäriin muuta kautta kuin itse poistoletkun kautta. Lisäksi kaverin kanssa käänsimme veneen pukeille. Vene oli ollut viikon pari oikeinpäin, jonka johdosta veneestä oli muodostunut sateiden jälkeen käytännössä amme. Vettä täynnä! Raskas kääntää... No se nyt on sitten takaisin omalla paikallansa.

Mitäs vielä? Vietyämme pesukoneen ja käännettyämme veneen, suuntasimme kahville sotilaskodille. Tämän jälkeen kävästiin sitten illanpäätteeksi saunassa kaverin luona. Onhan se täysin eri käydä puulämmitteisessä saunassa ko pienessä sähkölämmitteisessä saunassa...
---

Muut höpinät
Tangomarkkinat järjestettiin nyt tällä viikolla, valittiin uudet tangokuninkaalliset. Kuningatar valittiin jo aiemmin, lauantaina oli vuorossa kuningas.

Keskusteluissa aiheena oli myös kirjoista tehdyt elokuvasovitukset. Kumpi parempi: kirja vai elokuva?
- Ota kiinni jos saat
- Taru sormusten herrasta
- Hobitti
- Kellopeliappelsiini
- Juoppohullun päiväkirja
- Harry Potter
- Jurassic Park
- Talvisota
- Titanicin kohtalonyö
- Nostakaa Titanic

Niin, juu... Käväsin perjantaina kirppiksellä, josta bongasin Nostakaa Titanic -leffan. Olen aiemmin nähnyt leffan ja lukenut kirjan. Olen pitempään jo haaveillut kyseisen leffan hankkimisesta, ja onnenkantamoisella törmäsin kyseiseen leffaan nyt tällä viikolla...

Listassa on muutama elokuva, jotka muistan nähneeni myös koulussa. Peruskoulussa on ainakin historiantunnilla esitetty Talvisota -elokuva, jonka on ohjannut Pekka Parikka ja perustuu Antti Tuurin samannimiseen kirjaan. Historiantunnilla on esitetty myös Schindlerin lista -elokuva, joka perustuu myös kirjallisiin lähteisiin (käsittääkseni kuitenkin lähdekirjallisuus ennemmin tiukkaa faktaa kuin fiktiota).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti