torstai 23. heinäkuuta 2015

Jaakko Laitinen & Väärä Raha keikalla Sodankylässä

Sompio-lehden Tänne mennään -osio
Huomenna eli perjantaina 24.7. esiintyy Sodankylässä suurtakin suosiota saanut Jaakko Laitinen ja Väärä Raha.

Wikipedian artikkelista poimittua:
Balkanin alueen perinnemusiikkia ja suomalaista iskelmää musiikissaan yhdistelevä yhtye. Yhtyeen kaikki jäsenet asuvat nykyään Helsingissä, mutta ovat alun perin lähtöisin Lapista. Yhtye nimittääkin musiikkiaan Lapland-Balkaniksi.

Bändillä on ilmeisesti menossa jonkinlainen Lappi-turnee, eli esiintyvät Sodankylän lisäksi ainakin Inarissa edellisenä päivänä (tänään torstaina) ja seuraavana päivänä Meän Vestivaalit -tapahtumassa Äkäslompolossa.

YouTubesta pari videota katselin muutaman bändin videon, mm. Unta vai totta -musavideon. Soitto ja tyyli omalla tavalla erikoista, positiivisessa mielessä.

Aloin miettimään milloin ensi kerran tutustuin bändin musaan. Kaveri aikoinaan (pari vuotta sitten?) vinkkasi mulle kyseisestä bändistä, "katso toi video" jne. Kun kerta hehkutettu hyväksi, niin pitäähän se käydä livenäkin katsomassa...

¤¤¤
Muut höpinät
Taisin viime merkinnässä mainita jotain postimerkeistä ja Instagramista? Ylimääräisistä postimerkeistä laitoin kuvan Instagramiin ja kyselin kuka haluaisi suomalaisia merkkejä. Samana päivänä tuli yksi kysely, ja tälle lähtikin kyseisen kuvan merkit.

No, tänään tuli lisää kyselyitä merkeistä. Tai no oikeastaan viime yön aikana, mutta aikaeron takia ja vuorokauden vaihtumisen johdosta lasken päiväksi tämän päivän (torstain). Edelliset merkit läks Ruotsiin, seuraavat merkit lähtee Singaporeen. Kahteen paikkaan lähtee lähes samansisältöinen postimerkki-kirje... Kysyntää postimerkeistä siis on ympäri maailmaa =)

Mitäs vielä? Törmäsin Ilta-sanomien uutiseen valokuvaaja Pentti Nissisen kuolemasta. Kuvaajan töitä esittelevässä "aikajanassa" esitettiin ikoninen kuva sairaasta Kekkosesta, jota talutetaan takaisin asunnolleen. Aloin miettimään millainen merkitys valokuvalla on. Millaiset lehtikuvat jäävät mieleen? Erään toisenkin tänä vuonna kuolleen kuvaajan tuotokset ovat varmaan monelle tuttuja. HS uutisoi valokuvaaja Hannes Heikuran kuolemasta, ja artikkelissa listatut teokset ovat erittäin tuttuja ja säväyttäviä. Esimerkkinä Vuoden lehtikuva 1997, eli kuva jossa Mika Myllylä tarpoo suolla ("sauvakävelyä").

Törmäsimpä myös uutiseen erään musiikkialan henkilön kuolemaan (Kalervo Hämäläinen on kuollut, Yle 23.7.2015). Kalervo Hämäläisen kenties tunnetuimpia teoksia on Veteraanien iltahuuto. Muistui mieleen eräs tapahtuma parin vuoden takaa. Laulun osalta on käyty kiivasta keskustelua, ainakin siitä sopiiko laulu esitettäväksi kirkossa. Sodankylässähän pari vuotta sitten eräässä hautajaisissa kanttori oli torppaamassa kyseisen laulun esittämistä. Laulu kuitenkin esitettiin huolimatta eriävistä mielipiteistä. Veteraanin iltahuuto sopii kirkkoon, uutisoi Yle tapauksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti