maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kuulumiset elokuvafestareilta

Josko päivittelis hieman kuulumisia elokuvafestareilta. Festarithan järjestettiin viime viikolla, viimeiset elokuvat esitettiin viime yönä. Itse käväsin pari leffaa katsomassa, ja festariklubillakin tuli käytyä perjantaina katsomassa paikallisen bändin esityksen.

Josko kertauksen vuoksi kävisi oman ohjelman festareilla.

Keskiviikkona siis alkoi festarit. Varsinainen avajaisnäytös taisi olla neljän aikoihin (niin teltalla kuin Lapinsuu-teatterilla omat esityksensä), mutta kahden maissa esitettiin Kemijoki-yhtiön dokumentti "Padottu voima". Tämän siis kävin katsomassa isolla teltalla. Ihan jees, ei kait kummempaa valittamista. Dokumentti ei täysin täyttänyt odotuksia, jäi mielestäni hieman "pintaraapaisuksi". Olisi voinut ehkä hieman syvällisemmin käsitellä asioita. Mutta kyllä se asiansa ajoi, yhtiön 60-vuotisjuhlia varten tehtynä dokkarina.

Torstaina julkaistiin Sodankylä-palkinnon saaja, joka tänä vuonna oli Timo Salminen. Tämän palkintoseremonian käväsin katsomassa. Hieman myöhässä tosin... Alkoi virallisesti 14:15 ja meitti saapui paikalle 14:18 eli pari minuuttia myöhässä. By to way, bongatkaa meitti torstain kuvagalleriasta.

Perjantaina käväsin festariklubilla. Paikallinen bändi, Booger Harper, soitti klubilla, joka viimeksi soittanut parisenkymmentä vuotta sitten. 1990-luvulla bändi ilmeisesti oli nousemassa suurempaankin suosioon (valtakunnallisesti), mutta maailmanvalloitus jäi hieman kesken. No bändiä kävin katsomassa, ei pettymystä, odotukset jopa ylittyi. Soittivat erinomaisesti, meitti ainakin piti.

Keikan jälkeen suuntasin sitten katselemaan leffoja. Tai oikeastaan leffaa. Teltalla nimittäin esityksessä Rovaniemen markkinoilla karaokeversiona. Tämä elokuvanautinto kenties erikoisin festareilla käyntieni aikana. Lipunmyynti enteili hieman tulevaa, lippu repeytyi jo myyntitilanteessa. Ja muutenkin puoli tuntia myöhässä aikataulusta. Syitä edellisen leffan pitkittymiseen en tainnut saada, joten jäi arvoitukseksi missä vika. No kun varsinainen leffa alkoi, niin viimeistään tässä vaiheessa "filmi poikki festarit" -sanonta konkretisoitui. Eli leffa pätki ja pätki, useamman minuutin taukoja... Teknisiä ongelmia siis. No ei siinä mitään. Staffit eli työntekijät lauloivat mm. Idän pikajunan ja muita klassikoita taukojen aikana, jolloin yrittivät saada esityskalustoa kuntoon. No, ei voi valittaa, elämystä lähdin hakemaan ja elämyksen sain =)

Mitäs vielä? Niin juu, julkkikset!

Ohjaajat Mänttäri ja Kaurismäki bongattiin keskiviikkona. Klubilla perjantaina tuli bongattua herra Ylppö, Jukka Virtanen, ministeri/kansanedustaja Jutta Urpilainen, paikallinen painipersoona Ukkola. Tulikohan muita bongattua? Ei tule nyt mieleen muita.... Onhan näissäkin jo jonkin verran

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti