perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kesän tapahtumia 2015

Ensi viikolla alkaa elokuvafestarit täällä Sodankylässä. Midnight sun film festival järjestetään 10. - 14.6. ja tämä vuosi taitaa olla 30. kerta. Juhlavuosi siis tiedossa.

Yle Teema -kanava näyttää festariviikolla aiheeseen liittyviä ohjelmia. Keskeisessä asemassa festareiden lisäksi on viime talvena edesmennyt Peter von Bagh ja hänen tuotantonsa. von Baghan oli festareiden taiteellinen johtaja ja yksi näkyvimmistä festareiden hahmoista. Teeman ohjelmatarjontaan voi tutustua mm. linkin takaa: Sodankylän elokuvajuhlat Teemalla 8.–14.6.

Sosiaalisen median eli Facebookin uutisvirrasta bongasin muutaman tapahtuman, jossa voisi käväistä.

Hotelli Sodankylässä perinteisesti on pidetty Festariklubia. Voisi käväistä siellä, tiedossa olisi muutama mielenkiintoinen musiikkitapahtuma. Festareiden kotisivujen oheisohjelma-osio osaa kertoa esiintyjät klubilla.

Huomasin myös erään tapahtuman heinäkuun puolella, joka vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Jaakko Laitinen & Väärä raha. Vois ehkä kävästä katsomassa...

Mitäs vielä? Vois mainita festareiden uudesta teltasta. Festareilla Kitisenrannan koulun pihalle on perinteisesti pystytetty vanha sirkusteltta elokuvateltaksi. Tänä kesänä festariorganisaatio sai käyttöönsä uudemman teltan. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin Sirkus Finlandian vanha teltta on tämä(kin) teltta. Edellinen teltta oli käytössä, no lähes 30 vuotta, ja uusiminen tosiaan ajankohtainen. Jos ymmärsin oikein ja muistan lukeneeni oikein, niin paikkamääräkin nousee. Edellisessä teltassa taisi paikkoja olla 700 ja uudessa (yli) tuhat.

PS. Aasinsiltana sirkusteltta: Sirkus Finlandia esiintyy Sodankylässä ensi viikon tiistaina (9.6.), jonka jälkeen sirkus suuntaa pohjoista kohden. Sodankylään sirkus tulee etelästä, eli ennen Sodankylää Rovaniemi ja Kittilä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti