perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannus 2015

Viikonvaihteessa vietetään keskikesän juhlaa eli juhannusta. Perjantaina on aatto ja lauantaina juhannuspäivä. Tietäämuutoksia mm. kauppojen aukioloaikoihin. (Kuten pyhät yleensäkin...) Perjantaina kaupat menevät pääsääntöisestikiinni puolenpäivän seutuvilla, täällä tosi K-kauppa taitaa mennä kahden maissa kiinni. Lauantaina kiinni ja sunnuntaina normi sunnuntai-ajat.

Mitä tapahtumia järjestetään? Missä vois käydä juhannuksena? Sosiaalisesta mediasta eli FB:stä löysin merkinnän kotiseutumuseon tapahtumasta. Ilmeisesti museo auki lauantaina klo 12 alkaen, ja kokon polttoakin lupailtiin. Ans kattoo käväsenkö siellä paikan päällä... Kotiseutumuseolla en ole tainnutkaan ikinä käydä. Vois jo senkin puolesta käväistä.
Sääennuste perjantaille

Hieman sääennusteita tutkailin. Sateita lupaili perjantaille, ja pilvistä säätä muutenkin loppuviikoksi. Ans kattoo sittenbkuis sitä kastuu ja palelee päivän aikana.

Sää ja ilmasto on kyllä kieltämättä ollut lähiaikoina suht viileä. Ei ole ollut paljon helteitä, ei ole kovin usein yli 15 asteen noussut lämpötila. Onkohan kertaakaan mennyt 20 astetta reilusti rikki?

Perinteinen kysymys:
Mitä teen juhannuksena?

Todennäköisesti en mitään erikoista. Grillausta, ja ehkä lauantaina museolla käynti. Jos sää ja olosuhteet sallii.

Pitääkö pilapiirros tänä vuonna paikkansa?

Museon FB-julkaisu juhannuksesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti