keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Vanhoja postikortteja ja kuvia Tampereen seudulta

Taisin perjantaina ladata Instagram-palveluun kuvan muutamasta vanhasta kuvasta. Kuvat ilmeisesti Tampereen seudulta, sillä pari kuvaa oli nimetty Tampereen työväenteatterin kuvaksi. Kenties näytelmä/promootiokuvia?

Olen joskus aiemminkin ladannut tänne blogiin kuvan samasta setistä (11.10.2013). Kyseessä oli Tampereen keskustori, ilmeisesti itsenäisyyden alkuun liittyvään tapahtumaan liittyvä kuva (kansalaissota).

Taisin aiemmin(kin) kysellä kuvien perään. Ketä ovat ja mistä kuvat ovat? Kuvien taustat ja ilmiöt kiinnostaisivat, mutta muutamaa kuvaa lukuunottamatta tietoa on vähänlaisesti...

Kuvien taustoista voisin hieman valottaa. Kuvat ja postikortit löysin aikoinaan eräältä pirkanmaalaiselta kirppikseltä, maksoi muistaakseni alle 10 euroa. Kesälomamatkalla Virroilla muistaakseni. Tarkkaa muistikuvaa paikkakunnasta tai ostoajankohdasta ei ole, mutta koska hinta oli euroissa niin kuvat hankittu tällä vuosituhannella. Olisinkohan ollut lukiossa? Ja lukiosta valmistuin keväällä 2003...Oikeassa yläkulmassa oleva patsas lienee
Näsikallion suihkukaivolta

Häkäpönttöauto. Ilmeisesti kyseessä Dodgen malli?
Eräällä sivustolla vuosimalliksi mainitaan 1937.
Tampereen työväen teatteri, val.kuvaamo Laurent.
Eri näytelmien promokuvia?

2 kommenttia:

  1. Vitsi miten vanhat valokuvat onkin hyviä välittämään tunnelmaa. Nisstä voi aistia oikein sen kuvaustilanteen. Meidän kotitilan vanhasta lipastosta löysin itse kymmenkunta vuosisadan alussa otettua kuvaa tilan silloisia asukkaita ilmeisesti. Palan innosta selvittää ketä kuvissa esiintyy. Aikanaan kuvan otto onkin ollut melkoinen urakka, ei kamera ole taskussa kulkenut niinkuin nykyään kaikilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa olen itsekin miettinyt, hieman vaikeampaa oli aikoinaan kuvaaminen (valotus- ja kehitysjutut yms).

      Poista