perjantai 20. maaliskuuta 2015

Tapahtumia etc (3/2015)

Lähde: peda.net
Tänään perjantaina (20.3.205) oli auringonpimennys. Suomessa, parhaiten käsittääkseni Pohjois-Suomessa, pimennys näkyi puolenpäivän aikoihin. Valitettavasti ilma/sää ei ollu optimaalisin kyseisen tapahtuman katsomiseen. Nimittäin taivas oli pilvessä puoliltapäivin. Kirottua! Heti kun tapahtuma oli ohi, pilvisyys loppui lähes kuin seinään. Mikä epäonni! No ehkä ensi kerralla sitten...

Milloinkas seuraava kerta muuten on? Sadan vuoden päästä? No toivottavasti ollaan vielä hengissä silloin...

Loppuviikosta liputuspäivä, vähemmän tunnettu. Nimittäin Minna Canthin päivä. Olikos se eilen? Eli torstaina 19.3. Tarkastelin Wikipedian artikkelia, ensimäisen kerran 2000-luvun alussa (vuonna 2003, viralliseksi l.päiväksi 2007).

Mitäs vielä? Uusi monitoimitulostin. Edellinen jumitti (vikakoodin mukaan paperitukos), jonka johdosta piti uusi hankkia. Ei tulostanut, vikakoodia pukkasi, mikään ei korjaantunut korjausyrityksistä huolimatta... Nelisenkymppiä maksoi, tarjouksessa Teknisillä. Halpa? Kohtuuhintainen ainakin. Paljonko maksaisit laitteesta, jolla tulostaa, skannata ja kopioida?

Hintapolitiikka mennyt hieman omituiseksi. Nimittäin musteet maksaa halvimmillaan 25 euron luokkaa (väri-muste, siis muut värit paitsi musta), musta muste hieman halvempi. Eli suurinpiirtein saman verran kuin kone. Entä sitten koneen korjaus? Maksaa varmaan saman verran kuin uusi masiina, ellei peräti enemmän. Paikoin pelkkä "tarkistus" maksaa parista kympistä ylöspäin.

Vanha tulostin menee kierrätykseen, joten toivottavasti jotain saadaan hyödynnettyä siitä masiinasta... Miksiköhän tehty niin vaikeaksi? Siis tuo korjaus- ym toiminta. Kulutusta lisäävä ja ruokkiva ilmiö, kun ennemmin kannattaa ostaa uusi kuin korjata vanha...

Linkit
Auringonpimennys
Yle
HS
WP/Auringonpimennys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti