perjantai 2. tammikuuta 2015

Mitä tapahtui viime vuonna?

Näin vuodenvaihteen kunniaksi on ollut tapana listata mitä edellisenä vuotena on tapahtunut. Tarkastella menneen vuoden kohokohtia etc. Lueskelin muissa blogeissa tehtyjä listauksia viime vuodesta, ja päätin listata myös omalta osalta menneitä tapahtumia.

Onkohan mulla tylsä elämä? En nimittäin osannut nimetä äkkiseltään mitään suurempaa tapahtumaa viime vuodelta. Tai ainakaan yhtään mielenkiintoista tapahtumaa en äkkiseltään osaa nimetä.

Muutaman asian voisi tieten mainita...

Terveys

Syksyllä, tarkemmin sanoen elokuussa, vaihdettiin psoriasis-lääkitys. Aiemmin lääkitys oli tabletteina, mutta vaikutuksen hiipuessa päätettiin vaihtaa lääkitys piikitettävään lääkkeeseen. Puolisen vuotta kohta käytetty lääkettä, ja niin kauan lääkettä käytetään ku toisin määrätään.

Mitäs vielä? Syyskuussa Sodankylässä kävi Suomimies-kampanja. Mitattiin kehon koostumusta: painoa, rasvamääriä... Paikalla myös muita terveysalan toimijoita. Itse tosiaan kävin siellä, kehoanalyysin tekemässä. Paino kyllä pudonnut, mutta rasvan määrää sais kyllä hieman vähentää :D Verensokeria ja -painetta myös mittautin eräässä pisteessä... Suurinpiirtein kohdillaan, raja-arvojen sisällä. Verensokerit ovat olleet kait aina sopivat, ja painoon nähden verenpaineetkin sallituissa arvoissa. Eli niissä ei ole mitään valittamista :)

Autoilu

Autoilu? Mistäköhän tuon väliotsikon repäsin? No, parempaa en keksinyt... Onhan kyseessä autot ja autoilu.

Keväällä tuli renkaidenvaihtoaika, eli talvirenkaat kesärenkaiksi. Auton merkki ja malli Lada Samara, jonka valmistusvuosi neuvostoliitto. Kesärenkaat oli samalta ajalta, eli aika käväistä rengasliikkeessä. Kaksi rengasta oli vielä Made in USSR -mallia (toiset kaksi jo aiemmin vaihdettu uuempiin), joten ne piti vaihtaa uudempaan vuosimalliin.

Toisaalta, enpä kovin paljoa ajellut kyseisillä renkailla. Auto laitettiin nimittäin syksyllä seisontaan. Olikohan syyskuuta, kun vein kilvet konttorille ja ilmoitin että auto on seisonnassa...

Ans kattoo mitä tuleva tuo tullessaan. Pistänkö myyntiin? Meneekö auto romuttamolle? Alkaa olemaan sitä ikäluokkaa auto, että kannattaako pitää liikennekäytössä ollenkaan... (Kun valittavat muutenkin mediassa, että Suomessa on Euroopan vanhin autokanta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti