sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Internetin ja historian syövereistä

Törmäsin YouTubessa News report from 1981 about the Internet -videoon, joka käsitteli Internettiä. Tarkemmin sanottuna sitä kuinka tietokoneella jossain tulevaisuudessa voi lukea päivän lehden/lehtiä vaikkapa aamukahvilla. Mielenkiintoinen video näin 2010-luvun vinkkelistä katsottuna. Lisäksi löysin videon MTV3:n kotisivujen lanseerauksesta. Uutiskatsaus vuodelta 1995 on informaattisuutensa lisäksi jossain mielessä hauskaa (nykyajan sivuihin verrattuna).

Pakostakin alkaa pohtimaan kuinka paljon maailma on muuttunut kolmessa vuosikymmenessä. Aikoinaan netti oli harvojen käytettävissä, verkkoon pääsi lankapuhelimen kautta, nopeus eri luokkaa kuin nykyään... Raportissakin mainittiin kuinka yhden lehden lataaminen kestää yli kaksi tuntia! Puhumattakaan muista sivuista. Ja aikoinaan verkossa olevien lehtien tarjona oli myös suppeampi, kahden käden sormilla laskettavissa.

Millaiset nykyajan nopeudet ovat? Kuinka monta lehteä tai media-alan yritystä yleensäkin Internetistä löytyy? Huomattavasti enemmän ja nopeammin!

Linkit
YouTube
Tietokoneet ja Internet (1984-1994)
MTV3 Internet avautui 9.11.1995

YLE / Elävä arkisto
Sähköaivoista kotimikroihin
Tietokoneet hyötykäytössä (Vaatimuksena toinen lukutaito -kooste 1980-luvulta)

MTV:n kotisivut vuosilta 1995 ja 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti