lauantai 30. marraskuuta 2013

Sekalaisia merkintöjä

Jokin aika sitten kirjoitin yrityksien kotisivuista, tai oikeastaan kritisoin niiden puutteita. Esimerkkinä käytin Simosen kotisivuja, josta löytyvät valitettavasti edelleenkin vain yrityksen yhteystiedot ja aukioloajat.

Päivitetäänpä listaa vielä hieman eräällä toisella paikallisen yrityksen/alueen kotisivuilla: Kommatin Hiihtomesta. Bongasin keskustelun FB:n Sodankylän kansalaiskanavalta, jossa kritisoitiin sivujen puutteita. Ulkoasuun on panostettu, enemmän otsikoita ja aihealueita kuin ensimmäisessä esimerkissä. Mutta se sisältö! "Sivusto työn alla"!!! Otsikoiden lisäksi pelkästään Lorem ipsum -tekstiä. Pohja valmiina, suurin työ tehty. Olisi helppo päivittää tiedot, mutta ei!

FB:n kansalaiskanavalla(kin) nostettiin esille mm. se millaisen mielikuvan kotisivut antavat yrityksestä. Sivujen pitäisi antaa positiivinen kuva yrityksestä tai alueesta, tukea esim. matkailullisia näkökulmia. Miten ihmiset löytävät yrityksen fyysisesti ympäristöstä? Tai kannattaako käydä kaupassa, jos ei edes tiedä mitä siellä on tarjolla?

Nämä kaksi sivustoa, jotka olen maininnut. Lukijoille pähkinä purtavaksi: Osaisiko ulkopuolinen, ulkopaikkakuntalainen sanoa suorilta käsin mitä kyseiset yritykset tarjoavat? Kävisittekö kaupassa tai käyttäisittekö yrityksen palveluita pelkkien kotisivujen tietojen perusteella?

¤¤¤¤

Mitä lorem ipsum tarkoittaa?
WP määritelmää mukaillen:
Täyteteksti, joilla testataan esim. kotisivujen tai diaesitysten (graaffista) ulkoasua. Latinasta muodostettu teksti, jota käytetään täytetekstinä ulkoasun testaamiseen graafisessa suunnittelussa, kun mitään oikeata sisältöä ei vielä ole. Tekstiä käytetään näyttämään, miltä esimerkiksi kirjasin tai julkaisun tekstin asettelu näyttävät. Muodostettu latinankielisestä tekstistä jättämällä pois sanoja ja niiden osia, ei varsinaisesti enää tarkoita mitään.

¤¤¤¤

Muut asiat
Tänään tuli käytyä munkkikahvilla sotilaskodissa. Turistiin ja vaihdettiin kuulumiset kaverin kanssa...

Lyhyt viikko koulussa tällä viikolla. Maanantai ja tiistai normaaliin tapaan lukujärjestyksen mukaan. Keskiviikko ja torstai menivät sitten itseopiskelun piikkiin. Opettajan päällekkäisten aikataulutuksien vuoksi keskiviikon ja torstain tunnit siirrettiin pidettäväksi myöhemmin. Perjantaille oli merkitty kieliä, joita minun ei tarvitse käydä, opiskella uudelleen. Äidinkielen ja englannin olen suorittanut aiemmissa koulutuksissa, ja hyväksilukujen vuoksi näitä ei siis tarvitse uudelleenkäydä.

1 kommentti:

  1. Aiempaan viitaten. Hyvinhän sulta tekstiä irtoaa. -js

    VastaaPoista