tiistai 2. heinäkuuta 2013

Tili tuli, tili meni...

Tili tuli ja tili meni, lähes...

Tänään tuli tili, n. 470 euroa. Reilu satanen meni laskuihin (puhelin 26e, lääkäri 27, autovero 33e) ja lainanmaksuun (opintolaina*). Lisäksi piti käydä ostamassa psorilääkkeitä, siihen meni about 33 euroa. Kallista hommaa... Onneksi kotona asun, joten ei vuokra rokota tiliä.

*Opintolainaa otin aikoinaan RAMK:ssa opiskellessani. Kauan vastustelin opintolainan ottamista, mutta pakon edessä piti lainaa sitten ottaa. Sosiaalitoimi ei maksa opiskelijalle toimeentulotukea mikäli ei ole ottanut ensin opintolainaa (ja tämä oli Rovaniemellä ehdoton edellytys!!). Nyt lyhentelen puolivuosittain 300 euron edestä (eli vuodessa 600 euroa menee lainanlyhennykseen). Olikohan reilu vuosi sitten kun kävin pankissa avaamassa lainanhoitotilin? Tilille siirtelen tilanteen mukaan sopivan summan rahaa, kuiten niin että kesä- ja joulukuussa saldo on vähintään 300 euroa... Tällä vauhdilla menee muutama vuosi ennen kuin viisi tonnia on maksettu. (Mitä se muuten tekeekään? 5000:300=16.7, 16*300=4800, 16:2=8, eli vajaa kymmenen vuotta?)

Mitä vielä? Sää on kestoaihe, ei siitä voi kuin valittaa... =D Välillä on paistanut, välillä satanut. Pääasiassa satanut. Ei ole tainnut olla kokonaista vuorokautta tällä viikolla, etteikö jossain vaiheessa ois satanut.

Linkit
Etsiskellessäni kuvituskuvaa törmäsin muutamaan opintolainauutiseen (ilman kuvia blogi tuntuu jotenkin harmaalta)

Opintolainan takaisinmaksuvaikeudet vähentyneet, Yle 21.9.2012
Opintolainan suosio laski 20 vuodessa, Utain 9.11.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti