tiistai 30. heinäkuuta 2013

Tapahtumia maailmalla

Ei kait sitä voi ohittaa eikä alittaa tai ylittää, kun joka mediassa etusivulla vähintään puolet uutisista käsittelee näitä tapaturma-uutisia. Laitetaanpas siis tännekin linkkejä uutisiin.

Kyseessä on siis Espanjassa ja Sveitsissä tapahtuneet junaturmat sekä Italiassa tapahtunut bussiturma. Miten kuiten loppukuusta sattuikin näin usea onnettomuus?

Espanjan junaturmassa 24. heinäkuuta juna ajoi liian nopeaa vauhtia kaarteeseen ja kaatui. 80 kuollutta ja 140 muuta uhria. Erikoisen tilanteesta tekee lehtitietojen perusteella se, että kuski aiemminkin ajanut saman pätkän ylinopeudella ja kerskunut asiasta somessa (sosiaalinen media). Kuuluisia viimeisiä sanoja: "Nääää, olen minä aiemminkin ajanut yhtä kovaa saman pätkän"?

Sveitsin junaturma tapahtui 29. heinäkuuta, loukkaantuneita vajaa 30. Asema-alueella kaksi junaa törmäsivät toisiinsa, ilmeisesti toinen juna oli jarrujärjestelmän toimimattomuuden vuoksi rullannut väärälle kaistalle väärään aikaan.

Italian bussiturma tapahtui aiemmin samana päivänä (tai edellisyönä). Bussi syöksyi kaiteen läpi rotkoon, vajaa 40 sai turmansa.


Linkit
Espanja
- HS, uutisotsikot yhdellä sivulla
- IS, uutisotsikot yhdellä sivulla
- WP: Santiago de Compostelan junaturma

Italia
- Bussi syöksyi sillalta alas Italiassa - jopa 38 kuollut, IS
- Italian bussiturma - kaiteiden olisi pitänyt estää onnettomuus, IS

Sveitsi
- Myös Sveitsissä junaturma – kymmeniä loukkaantunut
- Sveitsissä kymmeniä loukkaantui junien törmäyksessä, MTV3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti