perjantai 10. toukokuuta 2013

Autoilua ja pohdintaa

Tällä tuli vaihdettua kesärenkaat alle. Alkuviikosta vaihdoin äidin autoon renkaat ja tänään vaihdoin omaan autoon. Talvirengaspakkohan on Suomessa joulukuusta maaliskuuhun (nelisen kuukautta), mutta säiden salliessa saa olla pitempäänkin. Itsellä siis talvirenkaat alla puolisen vuotta.

Suomi on pitkä maa. Etelä-Suomessa renkaat on pystynyt vaihtamaan aikaa sitten, mutta täällä Napapiirin tuntumassa renkaita ei ole vaihdettu ennen kun säät ovat sallineet.

Samalla tuli tarkastettua auton nesteet eli öljyn ja jäähdytysnesteen määrä sekä pesunesteen tilanne. Kaikkea tuli lisättyä jonkin verran... Varsinaista pesunestettä ei tarvinnut lisätä, pelkästään vettä. Öljyä ja jäähdytysnestettä tuli lisättyä. Piti käväistä ostamassa nesteet Nesteeltä, koska valitettavasti omasta varastosta.

Yhteishyvä: Renkaiden vaihto
A-katsastus: Renkaat

Mitäs muuta? Tuli käytyä kirjastossa, lainasin Juha Vuorisen kirjan Kaksipäisen vekaran varjossa. Käväsin alkuviikosta kaupassa ja silmiin sattui Vuorisen Juoppohullun päiväkirja -teos. Aloin pohtimaan kuinka nopeaa kirjailijat "suoltavat" teoksiaan ulos. Kuinka nopeaa ja tiheään julkaisevat kirjojaan? Pohdinnan taustalla oli Vuorisen julkaisemat kirjat.

Juoppohullun päiväkirja -sarjasta on ilmestynyt viisi osaa, jonka uusin osa ilmestyi vuonna 2005. Lähes samaan aikaan (muistaakseni) ilmoitettiin Juoppiksen kuudennesta osasta ("Ilmestyy pian"). Jos en pahasti ole ymmärtänyt, niin Vuoriselta on ilmestynyt pokkari jos toinenkin vuosittain.

Siispä: Kuinka kauan menee prosessissa ajatuksesta painettuun kirjaan asti?

Aiheesta riippuen kirjan tekemiseen saattaa mennä aikaa, sen myönnän. Mutta 8 vuotta kirjan työstämiseen? Kun aiemmin kirjojen väli Juoppiksen kohdalla pari vuotta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti