torstai 7. maaliskuuta 2013

Paikallishistoriaa ja ajankohtaista

Eilettäin tuli käytyä kirjastossa. Palauttamassa pari videota ja lainaamassa pari kirjaa. Viivi ja Wagner -sarjakuvia ja paikallishistoriaa käsittelevän teoksen Sodankylä - kotikylä.

Törmäsin kirjastossa Sodankylän lukion historian ja äidinkielen opettajien kokoamaan kirjaan (tai oikeastaan monisteeseen), johon oli koottu oppilaiden tuotoksia. Aiheena tosiaan paikallishistoria, pääpaino Lappi ja Sodankylän alue. 1980-luvun alussa tehty, joten itse tekstikin alkaa olemaan jo historiaa. Pitänee alkaa tutkailemaan mitä Sodankylästä kirjoitettiin 30 vuotta sitten...

Ajankohtaista, ulkomaan politiikkaa
Venezuelan presidentti Hugo Chávez on kuollut alkuviikosta, ilmeisesti sydänkohtaukseen. Chávez sairasti jonkinlaista syöpää ja kävi hoidoissa Kuubassa. Chávez on tunnettu kärkkäistä lausunnoista vastustajistaan, joten varmaan salaliittoteorioita sairaudesta ja kuolemasta tulee varmaan ilmestymään pilvin pimein.

Linkit
WP: Hugo Chávez
Uutiset kuolemasta
- Yle
- Ilta-sanomat

P.S.
Lueskelin tuossa Daryl Cagle's Professional Cartoonists Index -sivustoa, johon on kerätty (poliittisia) pilapiirroksia. Amerikkalainen sivusto, mutta on käsitelty myös uutisia Euroopasta. Esimerkiksi Paavin ero ja hevosenlihaskandaali on käsitelty aika kattavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti