tiistai 6. marraskuuta 2012

Keräily: Leimat ja kortit

Aiheena keräily: filatelia, leimat, postikortit.

Filatelia ja leimat
Kesällä mainitsin hieman erikoisemmasta postileimasta. Kilpisjärven postileimassa pääosassa porot ja Saana-tunturi.

Syksymmällä sain kirjekuoren, jossa oli normaalit pyöreät leimaukset. Erikoisemman leimoista teki se, että kuoressa oli kahden eri paikkakunnan leimat. Olisiko näin, että kuori leimattu kertaalleen paikallisessa postissa ja toiseen kertaan suuremmassa lajittelukeskuksessa?

Paha vain leimojen suhteen, kun on siirrytty suurempiin lajittelukeskuksiin. Mitä jää jäljelle? Harvenevat, katoavat palvelut? Pohjois-Suomessa leimattuja lähetyksiä ei taida enää virallisesti olla lainkaan. Nimittäin lähin lajittelukeskus on Oulussa, johon käsittääkseni lähetetään kaikki Lapin posti lajiteltavaksi. Paikkakuntien leimat ovat keräilyharvinaisuuksia siis...

 Niin, postimerkeistä vielä... Onko kenelläkään tarvetta merkeille? Muutama ylimääräinen merkki olisi, jonka voisi pistää kiertämään. Otan talteen kaikki postimerkit talteen mitkä voin, ja kotona järjestellessäni pistän kansioon yhden kappaleen. Tuplakappaleita tulee melkein pakostakin... :)

Postikortit
Postikorttikokoelmaa olen kartuttanut parilla kortilla syksyn aikana.Sodankylä-aiheisia postikortteja, muistaakseni vanhimmat taisivat olla 1960- tai 70-luvulta ja viimeisin 1990-luvun alusta. Pääaiheena on Sodankylän keskusta, pääsääntöisesti yhdestä tietystä paikasta ja suunnasta. Löytyy pari ilmakuvaakin, ettei kaikki ole ihan samasta suunnasta... Näkee miten keskusta on muuttunut vuosien ja vuosikymmenten mittaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti