perjantai 30. marraskuuta 2012

Ihmettelyä nimeämisestä

Kuka tietää Watergate-tapauksen? Yhdysvalloissa 1970-luvulla presidentti Nixonin liittynyt skandaali. Tyypit murtautuivat Watergate-rakennuksessa sijaitsevaan puoluepoliittiseen toimistoon, vakoilu ilmeisesti suurin motiivi.

Siitä päästäänkin asiaan, joka vaivaa ainakin minua suuresti. Miksi kummassa joka asiaan pitää liittää loppupääte gate?! Viimeisimpänä tämä tekijänoikeusjupakka Chisun biiseistä (tyttö latasi biisin, isälle lähes tuhannen euron lasku ja vaitiolovaatimukset etc). Chisugate. Miksi?! Minua ainakin ärsyttää suuresti... Miksei voi käyttää jotain persoonallista nimeä? Pakostakin alkaa miettimään, ovatko toimittajat laiskoja kehittelemään uusia nimityksiä?

Toinen ärsyttävä ilmiö on viittaaminen erääseen Applen tuoteperheen laitteisiin (iPod, iPhone, iPad). Nimittäin tämä i-etukirjaimen lisääminen "muodikkaaseen" ja enemmän tai vähemmän tekniseen ilmiöön. En tiedä miten sitten liittyy itse Appleen tai sen tuotteisiin. Voiko kyseisellä yhtiöllä olla tosiaankin näin suuri vaikutus yhteiskuntaan, että muoti-ilmiöitä on pitänyt alkaa nimeämään sen tuotteilla?

Sää ja luonto
Kylmä! Parisenkymmentä astetta on pakkasta. Ja viikonlopuksi on luvattu kylmiä ilmoja... 15 ja 25 asteen välillä pakkasta on luvattu. Riippuu katsooko Forecan vaiko Ilmatieteenlaitoksen sääennustuksia (Sodankylän alueelle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti