keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Vaalit ja muuta höpinää

Tarkoitus oli kirjoittaa merkintä jo aikaa sitten, alkuviikosta. Mutta valitettavasti en ole ehtinyt kirjoittamaan ennen kuin nyt.

Vaalit
Viime sunnuntaina (28.10.2012) oli kunnallisvaalien varsinainen äänestyspäivä. Kunnanpäättäjät vaihtuivat uusiin. Tai ainakin osa, osa uusia ja osa jo aiemmin valtuustoissa jne.

Käväsin itse(kin) äänestämässä. Tikkaa heittämällä valitsin numeron, ketään varsinaista ehdokasta ei ollut mielessä...

Ylen tulospalvelusta löytyy vaalien tuloksia (tässä tapauksessa Sodankylän tuloksia). Sodankylässä äänestämässä kävi n. 4700, valtuustoon valittiin 35 henkilöä.

Äänestysprosentin sanovat olleen alhaisempi kuin aiemmin. Vajaat 60% Ylen uutisen mukaan. Mene ja tiedä sitten...

Muut höpinät
Kelloja siirrettiin myös viime sunnuntaina. Tunnilla taaksepäin. Kohti kesää, kuten sanotaan. Tarkentaen kuluvan vuoden kesää...

Säästä voisi kait mainita muutamalla sanalla. Viime viikolla lukemat taisi käväistä -20 tietämillä. Tällä viikolla lähempänä nollaa, oisko ollut viitisen astetta pakkasta. Luntakin on tullut mukavasti, parina päivänä sadellut kymmenkunta senttiä.

Mitäs muuta? Aloitin lukemaan Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirja -teosta. Sen verto hyvä huumoripläjäys, että nauran joka kerta lukiessani "Juoppista". Kuuluukohan kyseiseen kirjasarjaan puolentusinaa osaa? Elokuvakin tekeillä, joulukuussa oli muistaakseni ensi-ilta. Elokuvan kotisivuilta lisää infoa...

http://www.youtube.com/embed/vfRu6GCGjv

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti