lauantai 15. syyskuuta 2012

292. merkintä

Pari merkinnän arvoista huomiota. Aiheena blogin tilasto ja valokuvaus.

Huomasin merkinnän arvoisen asian valokuvauksesta. Olisin säästänyt seuraavaan merkintään, yksittäisiä asioita niputtanut suuremmaksi aiheeksi ja merkinnäksi. Ja välttelen (tai vieroksun ajatusta?) useasta merkinnästä yhden päivän aikana. Mutta... Huomasin, että merkintöjä oli yhtä vaille 292, joten päätin kirjoittaa huomioista uuden merkinnän.

Tilastoja
Uulis84-blogissa vierailuita on ollut kirjoittamishetkeen mennessä n. 10 300, merkintöjä yhteensä 929. Mukava numeerinen symmetria, sama numero lukee kummasta suunnasta vain. Tilaajia tietääkseni yksi.

RePost-blogissa vierailijoita reilu 2200 ja merkintöjä 68 kipaletta.

YouTube-kanavalla (Uula84) videoita 25 kappaletta, joita näytetty 9155 kertaa. Kanavalla 5 tilaajaa.

Huomio valokuvauksesta
Sähköpostissa oli liitteenä valokuva, jonka latauksessa meni ikuisuus nykymittapuulla. Kuva oli ilmeisesti rajaamaton, pakkaamaton. Siitä juolahtikin mieleen eräs asia.

Jos lähetätte sähköpostilla kuvia (tai mitä tahansa liitettä), ottakaa huomioon liitteiden koko. Kuvia voi pienentää, ainakin kuvien kokoa on erittäin yksinkertaista pienentää. Vaikka nettiliittymien nopeudet ovat nousseet huomattavasti, ei kaikkien liittymien kapasiteetti riitä "nopeaan" lataamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti