tiistai 14. elokuuta 2012

Poikkea joskus totutuilta poluilta

Tulipahan käytyä lenkillä. Tai paremminkin kävelyllä. Lyhyen kiepin käväsin lähiympäristössä. Pari kuvaa tuli otettua matkan varrelta.

Matkan varrella oli esimerkiksi korjaamo, jonka pihassa oli erikoinen näky. Ainakin meittin silmään pisti. Aikaisemmin olin jo kyseisen objektin nähnyt, ja tänään tuli tilaisuus kuvata se. Eli Morris Ministä oli tehty peräkärry. Moottoritila otettu pois ja aisaa tilalle. Onko tuo nyt mikään perinteinen peräkärry vai onko kyseinen tuote asuntovaunu?

Mitäs vielä? 4-tien varteen on rakennettu tällä vuosituhannella uusi kävelytie, avajaiset taisi olla kesällä 2011. Pientareelle on istutettu mm. pihlajia ja koivuja parin puun rykelmiin. Tuli matkan jossain vaiheessa mieleen, että miltäköhän näyttää parin vuoden päästä. Miltä puskat näyttää vuonna 2015 tai vuonna 2020? Sillä silmällä pitäen otin siis pari kuvaa. Muutaman vuoden päästä ajattelin ottaa pari kuvaa vertailua varten...

Matkan varrella oli eräs tienpätkä. Kuva-arvoituksen paikka siis: Mikä kuvassa mättää? Tie, joka ei ala mistään eikä lopu minnekkään. Silti löytyy liikennemerkki pajupuskasta.

Aiemmin tiellä oli alku- ja loppupiste. Oli yhteydessä 4-tiehen. Mutta uusien tielinjauksien tullessa voimaan, ei tiellä enää tehty mitään. Tiet kaivettiin poikki ja annettiin pusikoitua. Jonkin aikaa vanhan tiepohjan kautta kulki kelkkareitti, mutta senkin linjat vedettiin uudelleen jo jokin aika sitten. Merkit ja muut siis jäi keräämättä pois ja painui unhoksiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti