maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ruokaa, terveyttä ja tv-ohjelmia sekä kirjallisuutta

Edellisessä merkinnässä (pe 8.6.) mainitsin brittitytön blogin, jossa hän kertoili kouluruokailusta. Tai siis tarkemmin ruoka-annoksista ja niiden sisällöstä (ulkonäkö, sisältö, terveysnäkökohdat etc).

Viikonloppuna tuli katsottua televisiosta erästä britti-realitysarjaa. Jamie Oliverin kouluruokaa. Ohjelmassa kerrotaan britannian kouluruuan tasosta ja kuinka Jamie Oliver yrittää parantaa ruokailun ja ruuan tasoa.

Ohjelmaa katsellessani ei voi muuta kuin ihmetellä. Minkälaista mössöä koululaisille syötetäänkään! Valmisruokaa ja -aterioita: ranskalaisia, hampurilaisia, "kana"nugetteja etc. Eli siis käytännössä samaa shittiä kuin pikaruokaravintoloissa, nk. mäkkäriruokaa... Onneksi kouluruokailu Suomessa on hoidettu suht hyvällä systeemillä. Ainahan nuoriso valittaa, ettei ruoka maistu. Mutta verrattuna johonkin liukuhihnavalmistettuun mössöön, on tarjottu ruoka gourmeeta!

Muut tarinoinnit
Tänään vapaapäivä. Otin viime viikolla tämän päivän vapaaksi... Sen verto hektistä on ollut, että ansaitsin yhden vapaapäivän (pidennetty viikonloppu). Onhan noita ylityötunteja muutama kertynyt muutenkin, pidetään nekin samalla pois.

Tuli tosin käytyä palaverissa puolenpäivän aikaan. Joten ei ihan täysin vapaapäivä ollut. Palaveerattiin ens viikon työjuttuja. Ens tiistaina jonkinlainen matka tiedossa... Mutta siitä sitten myöhemmin.

Kirjastossa tuli käytyä pitkästä aikaa. Oli kirjojen poistomyynti, tuli pari yleissivistävää kirjaa hankittua. WSOY:n Uusi pikkujättiläinen, antikvariaatissa 8€. WSOY:llahan on tämä Pikkujättiläinen-kirjasarja, jossa on muitakin teoksia. Itse olen aiemmin hankkinut Maailmanhistorian pikkujättiläinen -kirjan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti