perjantai 16. syyskuuta 2011

Kuulumisia ja päivityksiä

Terveys:
Nilkka nyrjähtänyt ja jalka paketissa. Eli eilen pihaa siivotessa (lehtien haravointi etc) astuin harhaan, kaaduin ja nyrjäytin nilkkani. Pikkusisko sitoi alustavasti jalan, mutta illemmalla kävin vielä terveyskeskuksessa paremman siteen laitattamassa. Sauvat sain, ettei tarvi linkata...

Tänään kävin röntgenissä, kuvauttamassa jalan. Mahdollisten murtumien yms vuoksi. Ei mitään erikoista löytynyt kuvista, ei murtumaa jne. Side vaihdettiin, suositeltiin lepoa ja kylmää jalalle, tarpeen mukaan kipulääkettä.

Taidetta, elokuvaa ja julkkiksia:
Viime kesänä elokuvafestareilla törmäsin pariin julkkikseen, joista nappasin kuvan. Kaurismäki sekä Virtanen sattuivat samaan aikaan samaan paikkaan. Kuvan latasin Wikimedia Commons -sivustolle (kuva- yms materiaalia WP:n käyttöön).

Ilokseni tänään huomasin, että kuvaani on käytetty. Oletin ettei kuvaa kovinkaan moni olisi käyttänyt...


Muut asiat ja tapahtumat:
Tänään taitaa tulla kuluneeksi 118 vuotta Albert Szent-Györgyi -nimisen henkilön syntymästä.
Szent-Györgyi (1893–1986) oli unkarilainen fysiologi ja biokemisti, sai Nobelin lääketieteen palkinnon vuonna 1937. Tutki 1940-luvulta alkaen lihaksen supistusmekanismia. Sitä ennen hän oli eristänyt heksuronihapon, jonka hän osoitti olevan identtinen C-vitamiinin kanssa.
Lisää Szent-Györgyistä:
Nobelprize.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti