sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Väliaikapäivityksiä ja muistutuksia: Vaalit ja politiikka

Muistattehan, että tänään (su 17.4.2011) on eduskuntavaalien virallinen äänestyspäivä. Käykäähän siis äänestämässä. Äänestysaika taitaa olla klo 9-20.

Lisätietoja vaaleista löytyy esim. Vaalit.fi -sivustolta. Mikäli vielä mietit omaa ehdokasta, voit tutustua esimerkiksi MTV3:n, Ylen ja Helsingin Sanomien vaalikoneisiin.

Lisätietoa kaipaaville: Wikipediasta löytyy Eduskuntavaalit 2011 -artikkeli.


Muut asiat:
Eilen lauantaina oli erään suuren miehen juhlapäivä. Nimittäin Charles Chaplinin syntymäpäivä.

Wikipedia osaa kertoa Chaplinista seuraavaa:
Charles "Charlie" Spencer Chaplin (16.4.1889–25.12.1977) elokuva-alan varhaiskauden tunnetuimpia näyttelijöitä ja elokuvaohjaaja. Chaplin syntyi Englannissa, mutta työskenteli suurimman osan elämästään Yhdysvalloissa. Chaplin pysyi koko ikänsä Britannian kansalaisena. Tunnetuin rooli oli kenties Kulkuri, maankiertäjä, jolla on herrasmiehen tavat ja arvokkuus. Kulkurin tunnusmerkit olivat liian pieni takki, liian isot housut ja kengät, knalli, kävelykeppi sekä viikset. Chaplin oli etenkin mykkäelokuvan monitaitoisimpia henkilöitä: hän näytteli, ohjasi, käsikirjoitti, tuotti ja lopulta myös sävelsi elokuviensa musiikin.

Richard Attenborough on ohjannut Chaplinin elämästä elokuvan, Chaplin, joka valmistui vuonna 1992. Pääosaa esitti Robert Downey Jr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti