maanantai 21. helmikuuta 2011

Postia ja vapaa-aikaa

Käväsin tuossa iltapäivällä kirjastossa ja postissa. Kirjastosta lainasin pari B. Virtanen -sarjakuvaa ja Stalingrad -elokuvan.

Postissa piti käydä jättämässä kirje ja pari postimerkkiäkin taisin ostaa. Ovat uusineet hieman noita postilaatikoita. Ennen oli vain oransseja laatikoita mihin jättää kirjeet yms postitettavaksi, nykyään on myös sinisiä laatikoita (1. luokan postille). Postihan muuttui jokin aika sitten Itella Oy:ksi, helmikuusta alkaen on muutoksia tapahtunut myös postin kulkunopeudessakin.

Postin kotisivuilta poimittua postin muutoksista:
1.2.2011 alkaen on tullut 311 kpl uusia sinisiä 1. luokan postille tarkoitettua kirjelaatikkoa käyttöön vilkkaimmilla postituspaikoilla, 2. luokan kirjeen kulku nopeutuu ja lähettämisen rajoitukset poistuvat. Kirjelaatikoiden tyhjennysaikoihin on samalla tullut muutoksia.

Uudistunut 2. luokan posti aiempaa nopeampi, helpompi ja edullisempi. Postimerkkien hinnat pysyvät ennallaan. Vähimmäislähetysmäärä (20 kpl) 2. luokassa poistuu, ei tarvitse viedä sisälle postiin eikä enää tarvitse kirjoittaa erillistä 2. luokan kulkuno-peutta merkitsevää numeroa tai liimata Economy-tarraa. Voi jättää tuttuun keltaiseen kirjelaatikkoon. Lähetys perillä pääsääntöisesti kahden yön jälkeen.

1. luokan kirjeet merkitään numerolla 1 tai Priority-sanalla tai -tarralla. Toimitetaan vastaanottajalle pääsääntöisesti yhden yön jälkeen. Merkitään nyt kulkunopeutta merkitsevällä numerolla 1, sanalla Priority tai Priority-tarroilla. Merkintä tulee yläreunaan, postimerkin vasemmalle puolelle.

Jos postituspaikalla on kumpikin laatikko: keltaiseen 2. luokan posti ja siniseen 1. luokan posti. Jos pelkästään keltainen kirje-laatikko, voi jättää sekä 1. luokan että 2. luokan postit.

Lähde:
Kakkosluokan kirjeeseen merkittäviä parannuksia, Uudistuksia kirjeiden lähettämiseen

Linkit:
- Posti
- Wikipedia: Stalingrad-elokuva, Stalingradin taistelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti