sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Tilannepäivityksiä: Elokuvailta

Piti jo aiemmin pistää päivityksiä leffaillasta (ja sen kulusta), mutta eihän sitä kaikkea ehdi ja muista... Eli tässä siis hieman kertausta ja kerrontaa kuulumisista:

Järjestettiin perjantaina leffailta, ja samalla tuli olusia maisteltua ja arvosteltua (arvosteluista enemmän RePosT-blogissa). Illan mittaan tuli katsottua pari leffaa katsottua (Reindeerspotting ja I am legend), joista maininta jo aiemmassa postauksessa. Lauantain puolella tuli katsottua myös erittäin hyvä espanjalainen kauhuleffa Orpokoti. Haukuttu hyväksi ellei peräti erinomaiseksi, ja sitä se oli. Virkistävää vaihtelua ja erilaista kauhua normaaliin "Hollywood-rainaan" verrattuna.

Lisäinfoa elokuvasta:
Orpokoti (El Orfanato), Espanja 2007
IMDb, Wikipedia, YouTube (traileri)
Laura muuttaa poikansa Simónin ja miehensä Carlosin kanssa entiseen orpokotiin, jossa on itsekin elänyt. Simón on HIV:ä sairastava adoptoitu poika, jolla on mielikuvituskavereita. Nämä kuvitteelliset ystävät paljastuvat kuitenkin talossa asuneiden lapsien aaveiksi. Talossa elävät kummitukset ilmaisevat olemassaolonsa myös konkreettisemmin kummittelemalla, ovia ja ikkunoita sulkemalla ja avaamalla. Simón-pojan kadotessa eräänä päivänä, Laura alkaa selvittämään myös talon tapahtuma poikansa katoamisen lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti